O aerodromu

Nalazi se pored pruge Beograd-Novi Sad sa leve strane nakon Zemun Polja. Pista je paralelna pruzi na udaljenosti od nje 70 m, pravac protezanja 135-315 nadmorska visina piste je 79m. Podloga je trava, a dimenzije su 650x25m.
Na letelište se dolazi novosadskim autoputem iz pravca Beograda. Posle semafora za Zemun Polje skrenite na makadam koji se odvaja levo pre pumpe Crnomarković, a iz pravca Novog Sada skrenuti desno na makadam nakon pumpe Crnomarković.

Opširnije »

Septembarski fly-in iz drugog ugla

zmaj

Opširnije

Septembarski fly-in

Posle izrazito kišne godine i svega ostalog što je pratilo ovu sezonu, dvadesetsedmo  septembrasko jutro je konačno nagoveštavalo lep dan. Zakazani skup je mogao da počne! Kako je dan odmicao i ono malo upornih oblaka je polako nestalo, ostao je tek po koji Cumulus koji je razbijao savršeno plavetnilo neba. Letelice i naši prijatelji su počeli da pristizu, sletali su jedni za drugima od smederevaca i ekipe iz  Ćuprije koji uvek prvi dodju do ekipe iz Vojke koja po pravilu u poslednje vreme svojim atraktivnim nastupom podigne naše skupove na jedan viši nivo! Za dobru atmosferu takođe je bio zaduzen i njegovo savšenstvo pasulj, kao i kulinarski specijaliteti naše prijateljice Đine iz restorana “Kverkus”. U prilogu su fotografije našeg drugara Zarka Skoka, koji je i ovaj put bio na visini zadatka i trudio se da “skine” sa svojim snajperom od fotoaparata sve što je taj dan letelo!

Pioneer 300

Opširnije

Septembraski fly-in na aerodromu 13.maj

Kao i svake godine do sada, kraj meseca septembra je rezervisan za tradicionalni fly-in na letelištu 13. maj. Pozivamo sve prijatelje i ljubitelje vazduhoplovstva da u subotu 27. septembra od 11h svojim prisustvom upotpune ovaj naš mali praznik! Vidimo se,  subota 27.09.2014 od 11h!

Grupa tri aviona P-200

Balistički padobran

Neprestan razvoj avijacije neprestano uslovljava i podizanje stepena sigurnosti sve u cilju još većeg smanjenja procenta fatalnih nezgoda. Daleke 1975 godine, gospodin Boris Pavlov je imao sreće da preživi pad sa svojom letelicom  iako nije imao padobran! Upravo to  ga je navelo da počene razmišljati o instaliranju istog na skoro svaku letelicu. Pet godina kasnije osnovao je firmu koja danas moze da se pohvali cifrom od nekoliko hiljada proizvedenih sistema i tačno 59 upotrebljenih. Do današnjeg dana spašeno je na ovaj način 96 ljudskih zivota dok je na zalost i jedan izgubljen jer je aktiviranje usledilo na izuzetno velikoj brzini. Prilikom prizemljenja  letelica često pretrpi manja strukturna oštećenja, dok posada prođe uglavnom bez ikakvih povreda! Prethodnih dana na nemačkom nebu blizu Frankfurta, došlo je do kontakta između jednog ultrlakog aviona koji je imao instaliran balistički padobran i jedrilice. Prilikom sudara letelice su ostale u nekoj vrsti nerazdvojnog klinča u kojem je presudnu ulogu odigrao upravo sistem koji je bio njihova druga šansa. Pilot aviona je momentalno aktivirao sistem koji je i ovaj put besprekorno odradio proces izvlačenja kupole padobrana iz predviđenog spremišta, koja se  zatim otvorila i bezbedno prizemljila obe letelice. Posade obe letelice su prošle samo sa par ogrebotina! Relativno niska cena i mala ulaganja prilikom eksploatacije navelo je  većinu proizvođača da ovakav sistem  uvrsti u standardnu opremu svakog vazduhoplova. Obaveza svakog vlasnika je da padobran pošalje proizvođaču na prepakivanje svakih 6 godina, dok se raketno punjenje menja na svakih 12 godina. Pored “BRS” sistema postoji jos par firmi koje se bave proizvodnjom balističkih padobrana, a najpoznatiji evropski su  ”GRS” i “USH” koji se takođe mogu pohvaliti dvocifrenim brojem spašenih ljudskih zivota!

BRS - Balisticki padobran

Opširnije

Stariji postovi »