O aerodromu

Nalazi se pored pruge Beograd-Novi Sad sa leve strane nakon Zemun Polja. Pista je paralelna pruzi na udaljenosti od nje 70 m, pravac protezanja 135-315 nadmorska visina piste je 79m. Podloga je trava, a dimenzije su 650x25m.
Na letelište se dolazi novosadskim autoputem iz pravca Beograda. Posle semafora za Zemun Polje skrenite na makadam koji se odvaja levo pre pumpe Crnomarković, a iz pravca Novog Sada skrenuti desno na makadam nakon pumpe Crnomarković.

Opširnije »

Prosidba na kreativan način

Zemun Polje – Livada, sunčan smiraj dana i jedan trenutak koji možemo slobodno nazvati i najlepšim trenutkom svakog ljubavnog para! Prosidba, taj trenutak vredi učiniti kreativnim i nezaboravnim, ovekovečiti ga za sva vremena. Imali smo tu privilegiju da jedan savršen par, dvoje do ušiju zaljubljenih ljudi svoju desetogodišnju vezu krunišu prosidbom baš na našem aerodromu uz nezaboravnu uvertiru koja je prethodila-letenje. Čestitamo Dušici i Milošu na ovom važnom koraku i želimo da ih sila uzgona koja im je kao uvertira ulepšala dan, prati celog života u svim sferama! Srećno!

Proisdba na aerodormu 13.maj

Prosidba na aerodromu

Aerodrom Cora-Sombor

 Aerodrom Cora-Sombor, mali sportski aerodrom skoro na samoj grnici prema Hrvatskoj učinio se kao interesantna destinacija za naš sledeći let. Vedro aprilsko jutro, obećavalo je još jedan lep dan za letenje. Posle obaveznog konsultovanja sa ljubaznim osobljem meteo službe aerodroma Nikola Tesla  usledilo je slanje plana letenja i poslednja provera aviona pred startovanje. Let je protekao u najboljem redu uz obavezan obilazak bar još jednog aerodorma koji nam je bio na ruti. Posle oko 55 minuta od poletanja našli smo se na samo par kilometara od naše destinacije i u tom momentu zatražili prelazak na sportsku frekvenciju 123.500 MHz. Naravno već nas je čekao gospodin Nikola sa uključenom radi stanicom  i dao podatke koji su nam bili potrebni za  što kvalitetnije sletanje. Ovom prilikom se zahvaljujemo kolegi vazduhoplovcu na dobrodošlici i gostoprimstvu uz želju da se uskoro opet vidimo!

IMG_5576

Opširnije

Aero Friedrichshafen 2016 iz ugla Gorana Petrovića

fr 25

fr 48

Opširnije

Aero Friedrichshafen 2016

Godinama u nazad mesec april je rezervisan za najveći evropski sajam generalne avijacije. AERO Friedrichshafen svoju istoriju započinje sada već davne 1977 godine kada je ovo okupljanje okupilo svega 14 izlagača,  dok danas broj izlagača prelazi 650, koji su podeljeni u četiri specijalizovane oblasti. “Avionics Avenue” je deo posvećen avionici, tj elektrosnskim sistemima koji danas upotpunjuju opremu svake letelice. “Engine Area” je deo izložbenog prostora sa avionskim motorima svih vrsta i kategorija. “RPAS Expo” deo izložbenog prostora koji je posvećen bespilotnim letelicama i na kraju deo koji je vezan samo za škole letenja. Pored ove podele značajan deo prostora takođe zauzimaju proizvođači letelica koji zaokupljaju pažnju većine posetilaca. I ove godine kraljevačka farika aviona “Aero East” je predstavila svoj proizvodni program sa dve letelice i na taj način uspešno povela bitku za nove kupce. U prilogu su fotografije sa dana otvaranja, dok nešto više fotografija očekujemo u narednim danima.

IMG_5494

Opširnije

Stariji postovi »