O aerodromu

Nalazi se pored pruge Beograd-Novi Sad sa leve strane nakon Zemun Polja. Pista je paralelna pruzi na udaljenosti od nje 70 m, pravac protezanja 135-315 nadmorska visina piste je 79m. Podloga je trava, a dimenzije su 650x25m.
Na letelište se dolazi novosadskim autoputem iz pravca Beograda. Posle semafora za Zemun Polje skrenite na makadam koji se odvaja levo pre pumpe Crnomarković, a iz pravca Novog Sada skrenuti desno na makadam nakon pumpe Crnomarković.

Opširnije »

Prvi samostalni let

Zemun Polje – Prvi samostalni let i po prvi put osećaj te neobične  usamljenosti u sredini koja pobuđuje  strasti! Danas su naša dva učenika imala tu privilegiju osetiti kako izgleda čuti sopstvene misli u trenucima kada je svaki uzdah osetniji i svaki pokret odmereniji. Čestitamo Nenadu Mirkoviću i Milošu Rogonjiću kao i njihovim instruktorima na odlično izvedenom prvom i najbitnijem koraku u letačkoj karijeri svakog pilota.

IMG_3512

IMG_3554

Aeromiting 25.07.2015 – Jagodina

Aeroklub Jagodina i Aeroklub Ćuprija dva bratska kluba zajedničkim snagama sigurno polako preuzimaju štafetnu palicu u nameri širenja vazduhoplovnog sporta u dolini Velike Morave. Tradicionalni memorijal “Goran Ostojic i svi pali borci” okupiće na jednom mestu znatan broj vazduhoplovca kako generalne avijacije tako i ultralake avijacije, modelara i padobranaca. Jedinstveno po prvi put sa gostima koji će svojim dolaskom takodje odati poštu velikom vazduhoplovcu Miladinu Stevanoviću – Cakanu bez čijih vazduhoplovnih bravura je bilo nezamislivo orgnizovati aero miting u Srbiji. Očekuje Vas veoma interesantan letački program i prikaz najmodernijih letilica sa čime Srpski aero klubovi raspolažu u ovom trenutku..Ovom prilikom pozivamo sve ljubitelje vazduhoplovstva i zaljubljenike u nebo da svojim prisustvom uveličaju ovaj nama važan dan.

10412017_872275892865705_6980408410154781562_n

Još jedan video klip kao podsećanje na prošlonedeljni skup pilota

Video: Dušan Gojkov

Skup pilota na aerodromu Vojka kroz objektiv kamere

Video: Dušan Gojkov

Stariji postovi »