O aerodromu

Nalazi se pored pruge Beograd-Novi Sad sa leve strane nakon Zemun Polja. Pista je paralelna pruzi na udaljenosti od nje 70 m, pravac protezanja 135-315 nadmorska visina piste je 79m. Podloga je trava, a dimenzije su 650x25m.
Na letelište se dolazi novosadskim autoputem iz pravca Beograda. Posle semafora za Zemun Polje skrenite na makadam koji se odvaja levo pre pumpe Crnomarković, a iz pravca Novog Sada skrenuti desno na makadam nakon pumpe Crnomarković.

Opširnije »

Grupa kroz objektiv Nikole Jovanovića

IMG_2883sm
Foto: Nikola Jovanović

Fly-in kroz objektive više fotografa

Ultralaki avion P-300 by Zarko SkokoFoto: Žarko Skoko Ultralaki avion i prisuci let foto Zarko SkokoFoto: Žarko Skoko
Photo Nikola JovanovicFoto: Nikola Jovanović

Opširnije

Fly-in na letelištu 13.maj

Zemun Polje – Maj mesec je definitivno rezervisan za vazduhoplovne manifestacije, otvorili smo sezonu aeromitinga na aerodormu Ravan, nastavili u istom ritmu na letelištu 13. maj, sada je na redu Bor, Vojka i ostali domaćini koji svake godine ulepšaju ovaj naš komad neba. Zemun Polje,  sremačka ravnica, zemlja bez odjeka, tu ništa ne vraća dozive jer ih upijaju daljine, iste one koje omogućavaju da se dimni traseri razigranih aviona na daleko vide. Rade, Loki, Jole i Daki su i ovaj put dominirali u našoj zoni demonstrirajući eleganciju njihovih aerodinamički savršenih letelica! Ništa nisu zaostajali ni gosti sa komšijskog heliodroma iz Dobanovaca sa najnovijim helikopterom R-66 kao i naš prijatelj Čađa sa njegovim R-44. Zahvaljujemo se ovom prilikom svim prijateljima koji su svojim prisustvom ulepšali ovaj naš praznik kao i pilotima koji su nesebično trošili resurse svojih ljubimaca! Na kraju posebnu zahvalnost dugujemo našim prijateljim iz restorana Quercus, GirosPlus i Nestle Srbija!

20150523-IMG_4793
Više fotografija u narednim postovima!
Foto: Žarko Skoko

Skup pilota ultralakih vazduhoplova

Zemun Polje – Kao i svake godine do sada, druga polovina meseca maja rezervisana je za skup pilota ultra-lakih vazduhoplova i proslavu dana kluba na letelištu 13.maj!

Pozivamo ovom prilikom sve prijatelje i ljubitelje vazduhoplovstva da svojim prisustvom uveličaju ovaj naš već tradicionalni skup.
Subota 23.05.2015 od 12 h! Vidimo se!

 

P-300

Foto: Žarko Skoko

 

Stariji postovi »