Aerodrom 13. Maj

O AERODROMU

Aerodrom 13. Maj nalazi se u Zemun Polju, 10 kilometara zapadno od centra Beograda. Pristup kolima je jednostavan, direktnim isključenjem sa autoputa za Novi Sad, dok se najbliže autobusko stajalište nalazi u Zemun Polju (linije 704, 707, 708 i 709) i udaljeno je od aerodroma 15 minuta pešačenja.

ŠKOLA LETENJA

Centar za obuku pilota ,,Zemun Polje“ odškolovao je većinu srpskih pilota ultralakih vazduhoplova. Svojim dvadesetogodišnjim radom ističe se kao jedna od najvećih škola u regionu.Od osnivanja 1996. godine u školi letenja obuku je završilo preko 150 pilota.

PROČITAJTE VIŠE

Vazduhoplovi

AVIONI

U sklopu aerodroma, na raspolaganju imamo modele: Pioneer 200, Pioneer 300, MXP-155 Tayrona, MXP Sila 450C i Cessna 172 Skyhawk.

HELIKOPTERI

Na aerodromu se nalazi servis za mlazne helikoptere, kao i helikopter tipa Gazelle.

ŽIROKOPTERI

Apollo Gyro AG-1 i MTO Sport 914 su modeli žirokoptera koje posedujemo – prvi model dostupan je za obuku pilota, a drugi je najnoviji na aerodromu, sa jakim motorom.

ZMAJEVI

Od motornih zmajeva, dostupni su Pipistrel Spider i Apollo Delta Jet.

Informacije o aerodromu

ŠKOLA LETENJA

Obuka za pilota podrazumeva teorijski i praktični deo. Nakon završene obuke, polažu se zvanični test znanja i test letenja.

SAVREMENI VAZDUHOPLOVI

Trenutno se na aerodromu nalaze tipovi vazduhoplova: avioni, motorni zmajevi, žirokopteri i helikopteri.

OPREMLJEN AERODROM

Naš aerodrom sadrži i hangar škole letenja, u kome su smešteni vazduhoplovi za obuku pilota, učionica i tri sobe za potrebe smeštaja kandidata na obuci, kao i dve kamp kućice.

ISKUSNI INSTRUKTORI

Obuku vrše vrlo iskusni piloti – instruktori, koji su uspešno leteli na najbržim vojnim avionima sa prosečnim naletom od oko 3000 sati.

BEZBEDNO LETENJE

Aerodrom garantuje korišćenje vazduhoplova koji su pouzdani i stabilni. Takođe, naši instruktori su uvek dostupni za bilo koju vrstu konsultacije.

VEĆ IMATE PPL DOZVOLU?

Našem klubu možete se pridružiti kada ostvarite 2 časa letenja na ultralakom avionu.

Najnovije vesti

LET NA VOJNOM MLAZNOM AVIONU IZ NAŠE PERSPEKTIVE

Pre nekoliko dana organizovali smo još jednu, sad već tradicionalnu posetu aerodromu Ečka. Nakon kratkog preleta nekoliko naših pilota imalo je priliku da obavi let na pravom vojnom avionu. Akrobatske sposobnosti i snaga Galeba daleko prevazilaze specifikacije bilo kog ultralakog aviona, i to ovo iskustvo čini zaista nezaboravnim. Nadamo se da će vam ovaj snimak dočarati kakav je osećaj biti […]

Aero Friedrichshafen 2019

Friedrichshafen – Najveći evropski sajam generalne avijacije i ove godine zaokuplja pažnju uglavnom velikih dečaka. Večita trka u avijaciji najbolje se može videti na mestima gde na jednom mestu imate skoro sve što se danas može naći na tržištu, zato je Aero Friedrichshafen mesto koje svake godine treba uvrstiti u kalendar destinacija. Ceo sajam avijacije okuplja više od 600 izlagača […]

Košava i letenje

Zemun Polje – Proleće uglavnom označava početak letačke sezone dok Košava ne prizemlji većinu letelica. Košava je jugoistočni vetar koji duva sa Karpata, najčešće duva tokom jeseni i zime, donosi hladno i suvo vreme i ima veliki uticaj na lokalnu klimu. Udari vetra mogu dostizati brziu i do 20 m/s. Bili smo svedeoci prethodih dana pojačanog jugoistočnog vetra koji je […]

Zemun Polje
Углавном облачно
07:0015:58 CET
Осећај: -2°C
Ветар: 14km/h S
Влажност: 82%
Притисак: 1028.9mbar
УВ индекс: 1