Aerodrom 13. Maj

O AERODROMU

Aerodrom 13. Maj nalazi se u Zemun Polju, 10 kilometara zapadno od centra Beograda. Pristup kolima je jednostavan, direktnim isključenjem sa autoputa za Novi Sad, dok se najbliže autobusko stajalište nalazi u Zemun Polju (linije 704, 707, 708 i 709) i udaljeno je od aerodroma 15 minuta pešačenja.

ŠKOLA LETENJA

Centar za obuku pilota ,,Zemun Polje“ odškolovao je većinu srpskih pilota ultralakih vazduhoplova. Svojim dvadesetogodišnjim radom ističe se kao jedna od najvećih škola u regionu.Od osnivanja 1996. godine u školi letenja obuku je završilo preko 150 pilota.

PROČITAJTE VIŠE

Vazduhoplovi

AVIONI

U sklopu aerodroma, na raspolaganju imamo modele: Pioneer 200, Pioneer 300, MXP-155 Tayrona, MXP Sila 450C i Cessna 172 Skyhawk.

HELIKOPTERI

Na aerodromu se nalazi servis za mlazne helikoptere, kao i helikopter tipa Gazelle.

ŽIROKOPTERI

Apollo Gyro AG-1 i MTO Sport 914 su modeli žirokoptera koje posedujemo – prvi model dostupan je za obuku pilota, a drugi je najnoviji na aerodromu, sa jakim motorom.

ZMAJEVI

Od motornih zmajeva, dostupni su Pipistrel Spider i Apollo Delta Jet.

Informacije o aerodromu

ŠKOLA LETENJA

Obuka za pilota podrazumeva teorijski i praktični deo. Nakon završene obuke, polažu se zvanični test znanja i test letenja.

SAVREMENI VAZDUHOPLOVI

Trenutno se na aerodromu nalaze tipovi vazduhoplova: avioni, motorni zmajevi, žirokopteri i helikopteri.

OPREMLJEN AERODROM

Naš aerodrom sadrži i hangar škole letenja, u kome su smešteni vazduhoplovi za obuku pilota, učionica i tri sobe za potrebe smeštaja kandidata na obuci, kao i dve kamp kućice.

ISKUSNI INSTRUKTORI

Obuku vrše vrlo iskusni piloti – instruktori, koji su uspešno leteli na najbržim vojnim avionima sa prosečnim naletom od oko 3000 sati.

BEZBEDNO LETENJE

Aerodrom garantuje korišćenje vazduhoplova koji su pouzdani i stabilni. Takođe, naši instruktori su uvek dostupni za bilo koju vrstu konsultacije.

VEĆ IMATE PPL DOZVOLU?

Našem klubu možete se pridružiti kada ostvarite 2 časa letenja na ultralakom avionu.

Najnovije vesti

Let od Podgorice do Beograda kao od Zemlje do Meseca

Zemun Polje- Motorno zmajarstvo kao deo ultralake klase vazduhoplova doživelo je ekspanziju pre dvadesetak godina. Danas smo svedoci ekspanzije ultralakih aviona koji su više od jedne decenije u prvom planu. Naravno treba pomenuti i žirokoptere koje danas sve češće možete videti na ovom našem parčet neba. Iako motorno zmajarstvo polako gubi trku sa letelicama boljih performansi nije retkost videti po […]

Prilaz aerodromu kroz neselje Zemun Polje

Zbog radova na rekonstrukciji pruge Beograd-Novi Sad pružni prelaz koji je bio godinama jedini put prilaska našem aerodromu biće zatvoren još nardnih mesec dana.  Jedini trenutni način dolaska je preko naselja Zemun Polje, tačnije ulicom Jurija Rakitina do pružnog prelaza. Po prelasku pružnog prelaza skreće se desno na put sa makadamom koji je namenski probijen za potrebe rekonstrukcije pruge. Put […]

DINAMIČAN DAN NA AERODROMU 13.MAJ

Zemun Polje – Posle Korona virus ekspanzije, mnogih ograničenja koja su nastala kao posledica širenja virusa vazduhoplovstvo je silom prilika u dobroj meri bilo prizemljeno. Danas nešto više od 4 meseca kasnije polako se vraćamo u stare tokove i nalet koji ostvarujemo na dnevnom nivou podseća na neka srećnija vremena. Žirokopteri, avioni i po koji zmaj ovog vikenda su zašarenili […]

Zemun Polje
Углавном облачно
07:0015:58 CET
Осећај: -2°C
Ветар: 14km/h S
Влажност: 82%
Притисак: 1028.9mbar
УВ индекс: 1

Did you like this? Share it!