Škola letenja

Na letelištu se radi obuka pilota motornih zmajeva od 1996 godine, a od 2006 godine i pilota ultralakih aviona, kada je registrovana škola. Škola ima sertifikat za obuku pilota i instruktora ultralakih aviona, kao i pilota i instruktora motornih zmajeva. Od 2013 godine škola dobija sertifikat za obuku pilota žirokoptera i kao takva ulazi u istoriju kao prva u Srbiji.

skola-letenja-zirokopter

Obuku na avionima vrše vrlo iskusni piloti, instruktori, koji su leteli vrlo uspešno na najbržim vojnim avionima, sa prosečnim naletom od oko 3000 sati na mlaznim supersoničnim i drugim avionima, tako da njihova znanja daleko prevazilaze zahteve tog posla.

Obuku na motornim zmajevima rade dugogodišnji uspešni instruktori sa naletom od minimum 1000 sati na raznim vazduhoplovima.

Avioni na kojima školujemo pilote su: PIONEER 200,MXP-140 I MXP-150 sa odličnim motorima i vrhunskom opremom za taj tip, prosečne starosti manje od dve godine.

Pilote motornih zmajeva školujemo na dve letelice, jedna je starije generacije sa krilom AirCreation Xp i motorom Rotax 582, dok je druga iz ergele poznatih mađarskih  Apollo letelica tipa DeltaJet 2 koja je pogonjena dobro poznatim motorom Rotax 912.

Posebno smo ponosni na dvojicu instruktora koji su obuku za dozvolu završili kod nas, pre 9 godina i sada rade u istoj školi kao instruktori.

Od početka do sada na letelištu je obuku za pilota i instruktora na motornom zmaju završilo oko 90 osoba od kojih su 3 žene i 2 stranca, a na avionima od 2006 preko 40 pilota.

Instruktori naše škole su radili obuku na drugim aerodromima i pomogli razvoj vazduhoplovstva u tim sredinama.

Navešćemo samo neke: Čačak, Budva, Herceg Novi, Veliko Gradište, kao i obuku prve generacije pilota hidrozmajeva u tadašnjoj SRJ.

Kako bi obezbedili što opremljenije i novije vazduhoplove mi ih iznajmljujemo od vlasnika, vršimo njihovo održavanje i opslužvanje, brinemo o redovnom servisiranju i registraciji.

Za teoretsku obuku postoji materijal za pripremu za ispit koji polaznici obuke samostalno prou?avaju nakon kursa, a nejasnoće rešavaju uz pomoć predavača za taj predmet. Za sve vazduhoplove u školi posedujemo uputstva za pilota na srpskom i engleskom jeziku.

ŠTA JE POTREBNO ZA UPIS U ŠKOLU:

  • starost preko 16 godina
  • lekarski pregled na VMA ili na Surčinu
  • kopija lične karte
  • potpisati pristup školi
  • popuniti listu podataka kandidata za pilota

 

OSTALE INFORMACIJE MOŽETE DOBITI NA TELEFONE:

064 8488 126      Boško Todorović
064 8488 181      Franc Hudomal
063 380 747      Vladimir Stojković
063 1260 719      Srđan Kostić