Blog

Drzavno prvenstvo ultralakih vazduhoplova Smederevo 2012

Posle trogodišnje pauze aeroklub Smederevo uz pomoć Vazduhoplovnog saveza Srbije je bio domaćin prvenstva u kom su se nadmetali piloti ultralakih vazduhoplova u dve discipline po FAI pravilniku. Takmičenje je proteklo u najboljem redu i smederevci su se opet pokazali kao izvrsni domaćini!
Takmičenje su započeli piloti motornih zmajeva sa disciplinom (precizno sletanje sa snagom motora). Zapazen rezultat su postigli piloti Zeljko Tešendić i Dragan Vukić koji su bili najbolji u toj disciplini,dok je u drugoj disciplini (precizno sletanje bez snage motora), pilot Vladan Uglješić briljirao.
U generalnom plasmanu raspored je sledeći:

  1. Prvo mesto:  Vladan Uglješić
  2. Drugo mesto: Željko Tešendić
  3. Treće mesto: Vladimir Stojković

Avioni su se takmičili u revijalnoj kategoriji budući da je minimum za formu državnog prvenstva u njihovoj klasi pet letelica a u subotu ih je učestvovalo samo tri.

U kategoriji sa (snagom motora) poredak je bio: Goran Spasić, Aleksandar Dabović, Branko Bjelić. Dok je u kategoriji bez (snage motora) Branko Bjelić  bio prvi, Dragan Vrenčev drugi dok je domaćin Goran Spasić iz Smedereva završio na trećem mestu.

Did you like this? Share it!

No comments for “Drzavno prvenstvo ultralakih vazduhoplova Smederevo 2012

Leave Comment